Lördag/Söndag

Japp lördagen spenderades med emma och malin på söder shopande i secondhand butiker :D jag och emma hittade självklart en massa böcker att köpa :D

pizza i parken vid skolan ble lunch och sedan under störtskuren som blev hamnade vi på en sko affär.. efter regnet bröt vi upp och tog oss hem till respektive hem.. jag kom hem till riksten helt slut och ville inge annat än att sova.. jag såg verkligen inte fram emot utgånen på kvällen.. men det kom.. så fort jag och emelie kom till rocks så jäklar:D

Lördagen va tookigt kul :D och den delen av söndagen jag upplevt har varit bra:D jag fick skjuts hem vilket känndes jätte skönt :D annars hade jag tidigast varit hemma 51 men nu är klockan bara kvart i fyra.. det kanske är dax att sova nu.. jag hatar att somna onykter dock.. men det får gå ändå :D

// Vessli -  Inte helt nykter

Tack!

Tack nymfi för komentaren :D

äntligen får jag någon som pratar med mig om porr och sådant, annars brukar människor hålla tyst om sådana saker :D

även om jag står för mina saker och någon annan för sina så är det bra om det finns en disskussion om det!


// Vessli -  Äntligen

Mäns våld mot kvinnor

Tjejjouren igår var väldigt givande på många sätt, först och främst för att det är tookigt kul att träffa tjejerna som håller på med jouren sen pratade vi om Herdersrelaterat våld och jag tyckte att det känndes som ett aktuellt ämne att prata om.
Jag blir så arg när jag hör om sådana saker, eller om våldtäkter eller bara om männs våld mot kvinnor.. jag förstår verkligen inte hur en man kan utsätta en kvinna/tjej/flicka för sådana saker, det är för mig en helt orimlig sak att göra.. 
sen det med kvinnorförnedrande saker, porr japp det är ingen som protesterar och skriver om sånt.. varför inte? är det tabu belagt att prata om det?? 

Hur många sjuka saker finns det inte inom porrens värld.. allt man vill se går ju nästan att få tag på.. 
jag tycker olidigt synd om dem som känner att de måste kolla på porr för att bli tillfredställd, jag tycker sjuk synd om dem som tänder på det hela och vill testa de olika sakerna med sin flickvän.. men jag tycker ännu mer synd om alla kvinnor/tjejer/Flickor som växer upp till dessa ideal.. vilken tjej tycker om att bli våldtagen i en porrfilm.. vilken tjej gör det frivilligt utan pengaroch betalning?? någon som vet? 

nej det är nog inte många som gör det frivilligt, det är nog inte många som utsätter sig för att vara med i en porrfilm frivilligt!

Jag förstår inte hur man kan bli tillfredsställd med att kolla på porr, det är inte ens på riktigt, tjejer med plast bröst och som går av när man tar i den.. och vem kan tro att en tjej vill hela tiden och att hon ständigt är kåt och beter sig som ett djur.. hur kan det vara tillfredställande? 

och vilka krav ställer det inte på alla tjejer i dagens samhälle, man ska vara vild i sängen, man ska gilla hårda tag, man ska vara pinnsmal, silikonbröst, man ska vara villig i sängen hela tiden... hur går det ihop med att man ska trivas med sig själv? 

de flesta tjejer i reklam filmer eller på reklambilder är smala som tussan.. men vilken vanlig tjej är smal som en sticka?!
jag trivs jäkligt bra med mig själv, jag är inte smal.. men jag är inte tjock heller.. men jag tycker fruktansvärt synd om dem som ska leva upp till alla kraven.. 

Hur kan man vilja att sina barn ska växa upp till detta? hur kan man vilja att ens pokjvän/man/sambo..etc.. ska kolla på porr och sedan gå och ha sex med en själv.. eller ahhh jag vlir så förbannad.. det är ju en kränkning mot en som tjej när killen kollar på porrfilm.. duger man inte då?! eller vad handlar det om??

Jo men de flesta killar vill domimnera tjejer....

Hur kan man njuta av att våldta en/ett klasskompis/fru/Flickvän/barn/ en okänd tjej/ en kompis/ en syster.. vem som helst.. vem kan njuta av att utföra något sådant.. att förstöra en tjej för livet.. hur kan man njuta av det??

// Vessli - Förbannad

VFU

Idag började sista veckan på min VFU - verksamhets förlagd utbildning = Praktik :P

Det var took kul att träffa på praktiklassen igen, och se hur det hr gått för dem sedan jag var där sist, men u efter så är jag heeelt slut, jag orkar inte göra nått, jag funderar på om det är förtidigt att lägga sig nu, men det kanske det är!

Imorgon så är det dax för VFU dag nr 2 drama hela dagen :D tydligen så håller de på med något slags filmprojekt!

så frukost klockan 8 med eleverna sedan sätter vi igång och arbetar! efter VFUn imorgon så är det tjejjour, det ska bli tookigt intressant!

ne man kan gå och lägga sig klockan 7 på en måndag!

// vessli - Sääääng

Lördag

God morgon, eller förmiddag!

Nu är jag på väg till emma för en promenad och innebandy final, en gamal kursare spelar och då måste man ju kolla:D

annars skulle jag inte utsätta mig för att kolla på innebandy :P

solensken imorse när jag vaknade, men har nu gått i moln :( men promenad blir det iallafall :D

nee nu ska jag sluta skriva meningslösa blogginlägg bara för att slå ihjäl lite tid tills bussen går, vilket är 10:39, jag är redan less på att vänta och dryga ut tiden.. men men..

// Vessli  - På språng

Lägenhet

jag har fått ett första handskontrakt på en 19kvm stor lägenhet i tumba från 1 juni :D

äntligen!

Det finns dock några orosmoln;

* dubbelhyra, Om jag inte får låna av min morfar!
* mina grejer från hudik
* hur ska jag lyckas flytta allt

Aja de ska jag lösa i veckan :D

men jag har en lägeneht :D

( tredje gången på en dag, ne nu måste jag göra nått vettigt )

// vessli - Lyckan är fullständig

total lycka!

Jag tog mej en tur till tumba för att gå på willys och handla lite förnödigheternär jag kommer fram till willys och ska köpa mjölk så tada milko mjölk :D denm godaste av dem alla, milko mjölken, jag höll på att göra en lite seger dans med tillhörande tjut men höll mig i skinnet, ända fram tills jag kom till varmkorven, dom hade lithells korv, då blev det en lite dans och ett litet utrop i lycka :D

den här dagen kan inte bli bättre, milko mjölk och den ända varmkorven jag äter kan det blir bättre?!

// Vessli -  Lyckorus

Solsken

Solen skiner på min lediga dag!

Jag vakande 8 och bestämmde mig för att gå upp och göra en mysig frukost och läsa lite i en bok, sen insåg jag att jag var student och inte hade en mysig frukost hemma. men min älskade mamma ska låna mig lite pengar idag, så kan jag köpa mig en mysig frukost och massa mys mat!

så mina planer för dagen är att ta mig till en försäkringskassa, och söka bostads bidrag, sedan åka till willys och handla mat, en massa billig mat som räcker länge :D just det ringa skatteverket ska jag gör med!

sen tänkte jag att jag skulle ha lekt duktiig student och läsa lite kurs litteratur, men insåg snabbt jag för tillfället inte har någon att läsa, hur gör man då?

jag kanske ska ta och kolla vad jag kan välja som andra ämnes inriktning, det börjar bli dax att välja det nu, i höst så ska det stå klart för vad jag valt och söka de.. engelska, svenska, religion ja va blir det, det finns ås mycket att välja på, seda inte bra de utan specialiseringen.. det är bara en massa val hela tiden.

det känns som om det är för tidigt för att ta sig till en försäkringskassa just nu, så jag får sitta och slöa lite hör medans jag har internet :D

ha en tookigt bra dag

//  Vessli - Ledig

Panik?!

Vad gör man egentligen när man är ledig?

det var så länge sedan jag hade en ledig helg så jag har ingen aning om hur man gör längre.. vad gör man??

Någon som vet?

Annars brukar mina helger bestå av kurser eller en massa andra åtaganden som jag tagit på mig, då brukar jag ha fullt upp och inte ha tid att reflektera eller att göra annat än det.
Måste man sitta ned och vara ensam med sina tankar och sig själv, och hur gör man då?

jag kan ju inte städa lägenheten hela helgen, jag kan inte ligga i sängen hela helgen, jag kan verkligen inte bara sitta framför datorn hela helgen!

förut så skulle jag lätt ha kunnat slösat bort en helg framför datorn eller bara sitta.. men nu... neee...

Vad gör man när man är ledig?


// Vessli - Öhmn..?

Ledig

Äntligen kommer den efterlänktade ledigheten, i hela tre dagar får jag njuta utav solen och livet utan för kurser och min lägenhet. i helgen tänker jag inte lyfta ett endaste finger, jag tänker bara njuta, läsa och njuta utav helgen, sitta på våra framställda möbler och läsa i solen, kan det bli bättre.?

Jo så klart, på lördag förmiddag så ska jag till emma och kolla på innebandy :D en gamal kursare spelar i landslaget och så måste man ju kolla :P

idag.. ja solen skiner väldigt fint, lite kyligt och blåsigt bara men annars så är det toppen fint idag :D klarblå himel och fågel kvitter!

Basgruppsdagar känns onädiga och ogivande, det känns inte som att man få ut särskillt mycket utav att sitta med en grupp människor i tre timmar och disskutera en sak som alla är överensa om. men men thats life..!

Jag slösade mina sista 4 kr på en chocklad bit som jag tänker avnjuta ikväll med en mysig bok, vilken bok det vet jag inte än, men någon bra blir det, kan böcker någonsin vara dåliga??

hoppas solen skiner på fler håll i sverige!

// Vessli -  tar en paus från verkligheten

Solsken

Idag strålar solen :D äntligen!

Jag är nyss hem kommen från ett Lr stud styrelse möte :D så nu ska jag stressa med att göra klart mina uppgifter inom det :P

sedan är det dax för tjejjouren ikväll, det ska bli riktigt kul :D

fast jag är totalt slut och vil helst bara krypa ner under täcket och sova bort resten av dagen, men icke!

men solen skiner, fåglarna kvittrar och de har ställt fram ute möblerna :D nu är det äntligen vår!

Hur kommer det sig att man alltid är upptagen under vår perioden, ja mena hur kommer det sig att det är då som det är som mest möten och saker att göra??

Ne nu ska jag prata vidare i telefonen och njuta av den stund i stillhet som jag får :D

// Vessli - Solsken

Mörker

japp, det är total mörkt i min lägenhet för tillfället, jag är så slut och trött efter helgens tokigt kula kurs, så jag har inte ens orkat tända lamporna.

nu väntar jag bara på att klockan ska blir tillräckligt mycket så att jag kan gå och lägga mig utan att vakna upp pigg senare!
jag sitter inlindad i mitt täcke med en kopp te bredvid mig och orkar knappt dricka det, jag ska sätta igång ett one tree hill avsnitt och bara sitta och stirra ett tag, sen kanske klockan är så mycket så att man får sova lite:D

// Vessli - Slut

P.S Jag har fått en kompis på morgonen, jag har en eller ibland två fasaner utanför mitt fönster :S märkligt! ibland blir man lite chockad när man kollar ut genom förnstret och ser en fasan eller två som strosar omkring!
image8

Jordgubbar

gårdagen började med att ta sig till skolan, jag brukar alltid vara ne halvtimme tidig, och igåår skulle vi träffas 10 min innan lektionen började, och då lyckas jag komma försent!

nästa dilema för dagen det var att hitta min mamma, eller rättare sagt en speciell gata som hon skulle hålla till på... det ända jag visste var att gatan låg vid vatten, men det finns ganska mycket sånt här nere..

jo jag visste att det låg ganska nära min skola med, så jag började med att gå och leta mig fram, met tage i telefonen som tyckte att jag var förvirrande :P

men jag hittade gatan ganska fort så jag han inte gå så mycket vilse, då var det bara två timmar kvar att dryga ut.. så jag letade en ica butik och köptem ig lite att äta sedan fortsatte jag att promenra jag tänkte att jag skulle gp till skolan, men jag orkade inte riktigt hela vägen så vid fridhemsplan så gav jag upp och tog tunnelbanan in te stan igen, och gick därifrån till gatan där mamma va, hittad mig en parkbänk och intog mitt fika :D

jag läste tidingen och pratade med tage under tiden, när jag var klar och skulle gå för det var 5 min kvar till jag skulle träffa mamma så kollade jag upp och såg 8 kaniner runt omkring mig, söta men ack så läskiga när man inte är van med kaniner som springer omkring  parker.

jag hittade min mamma och hennes arbetskamrat och de blev en tur på stan, jag fick jordgubbar och en kofta av mamma  :D jättttte goda jordgubbar BtW. ska äta resten ikväll och njuta av att det är fredag D:

imorgon är det LR stud kasör och ordförande kurs som gäller.. det ska bli kul :D

Dagen kommer bestå av en massa pluggande och ännu mer pluggande!
Dagen kommer bli tooookigt bra med tanke på jordgubbarna och den strålande solen som väckte mig imorse ::D

// Vessli - Det sjunger i mitt hjärta

Hälsingelandet

Japp nu har jag sedan i torsdags spenderat min tid i hälsingelandet, torsdagen bestod av en massa taco och tv. fredagen så grillade vi.. årets första grillning :D gott som tusan var det. tzatziki, fläskfile och potatiskgratäng. mums!

Lördagen/gårdagen.. solen sken och jag studasade upp ur sängen, idag var en dag man inte ville sitta inomhus på.. så jag föreslog att vi skulle ta ut katterna i koppel en stund och vara ute med dem.. så vi åkte för att köpa två selen och ett koppel... sen tog vi ut dem
Diza totalt älskade att var ute och springa omkring, vilma tog det lite mer försiktigt och låg helst helt stilla. men mysigt var det att vara i solen och dricka te och springa efter katterna :D
på kvällen försvann johan iväg till en fest på sitt jobb och lämnade mig själv.

dagen ska spenderas vid datorn antar jag.. det var meningen att vi skulle kolla på den sista sagan om ringen filmen, men det kommer ju inte att bli så, för tiden finns inte.. min mamma kommer lite senare idag för att säga hej :D

men nu ska jag sätta mig och plugga en sväng :(

// Vessli - uttråkad!

Äntligen värme

äntligen har snön smält bort och det kommer varma vindar :D

våren knoppar och snart är det väl sommar utan att man hunnit märka det :P

halva vår terminen har gått, börjar lite smått få panik inför sommaren, sommar jobb?? hallå!!

på torsdag bär det av till hälsingelandet igen, jag saknar mina bäbisar jätte mycket och kommer gosa ihjäl dem när jag träffar dem.

nej jag skulle ju bara logga in för att kolla om jag fått någon trevlig komentar men ikke, så då är det åter till pluggandet som gäller, sen lite matlagning och sedan tjejjouren :D

// Vessli -  Äntligen Vår!